Βραδυές Καλοκαιριού και Καλοκαιρινό σινεμά…..


Το Καλοκαίρι το λατρεύω…για το γαλάζιο…τον ήλιο….την ανεμελιά και το αγαπημένο μου…Καλοκαιρινό Σινεμαδάκι!!

Θυμάμαι με φίλες πήγαινα τα βράδυα για καλοκαιρινές προβολές σε ταινίες που δεν είχα δει τον χειμώνα.

Πηγαίναμε την ώρα που έπεφτε ο ήλιος , «κόβαμε» τα εισητήρια…αυτά που ο ταμίας τα είχε στο μπλοκάκι θυμάμαι και όχι αυτά που τυπώνουν πια…Παίρναμε πασατέμπο…αναψυκτικό και απολαμβάναμε την ταινία.Θυμάμαι τον ήχο που κάνει το χαλίκι καθώς περπατάγαμε για να πάμε στις θέσεις μας , τις καρέκλες απο πλαστικο…που παρόλα αυτά ήταν και άνετες…και μόλις έσβηναν τα φώτα …άρχιζε η μαγεία.

Image

Απο πολύ μικρή μου αρέσει το σινεμά…θερινό ή όχι….άλλη αίσθηση η μεγάλη οθόνη….αισθάνεσαι σαν να είσαι μέσα στην ταινία…αλλά αόρατη…..και το ζείς όλο αυτό που βλέπείς……

Το καλοκαιρινό σινεμά πάλι σου δίνει άλλες μυρωδιές….θυμάμαι διακοπές στο εξωχικό του παππού και της γιαγιάς..λίγα χιλιόμετρα έξω απο την Αθήνα που εκεί είχα δεί την πρώτη μου παιδική ταινία σε καλοκαιρινό σινεμά….τότε βέβαια το βραδάκι παίρναμε μαζί και την ζακέτα….τώρα είναι αλλιώς….όμως αυτή η μυρωδιά του θερινού σινεμά…παραμένει η ίδια….Ευτυχώς….!

Αυτήν μου την αγάπη την έχω μεταδώσει και άθελα μου και στα παιδιά…κυρίως στον Κωνσταντίνο.Έχουμε δεί πολλές ταινίες μαζί…Χειμώνα κυρίως…το καλοκαίρι δυστυχώς δεν έχουμε πάει σε θερινό…και είναι τόσο κρίμα γιατί είμαι σίγουρη ότι θα του άρεσε τόσο πολύ.

Τα θερινά σινεμά που υπάρχουν είναι λίγα πια στην Αθήνα και σε αποστάσεις που δεν μας επιτρέπουν να πάμε με τα ΜΜΜ!!Ο μπαμπάς δουλεύει οπότε όλα αυτά τα κάνουν δύσκολα στο να πάμε…Στον Δήμο μας έχουμε ένα που εδώ και κάποια καλοκαίρια δεν δουλεύει λίγω …Κρίση!!

Όμως , παρόλα αυτά επειδή  θέλω να του μεταφέρω την αίσθηση, έστω όσο μπορώ…έστω και λίγο , δημιουργήσαμε μια βραδυά σινεμά…έξω στην αυλη΄!!Ουσιαστικά αυτός δεν ήταν ο σκοπός….αλλά όμως λόγω του τελαυταίου καύσωνα…το κάναμε στο σαλόνι με το κλιματιστικό!!!!

Ίσως τον Σεπτέμβρη…με λιγότερη ζέστη….

Μαζευτήκαμε λοιπόν εγώ και…..4 παιδιά!!!!

Ειχαμε κάτσει όλοι στο πάτωμα φια να διάλεξουμε ταινία…εγω ήθελα να δούμε κάτι σε κωμοδία…τα παιδιά ήθελαν να δουν το….ΤΕΡΑΤΟΣΠΤΙΤΟ!!!!!!!

Image

Στο άκουσμα και μόνο του τίτλοθυ καταλαβαίνει κανείς για το τί είδους ταινία μιλάμε…..

Εγώ προσπάθησα να αντισταθώ…αλλά εκείνα φώναζαν…μου υποσχέθηκαν ότι δεν θα φοβόντουσαν…ο΄τι θα είναι όλοι μαζί και στην χειρότερη τους είπα εγώ…θα κλείναμε ολοι μαζί τα μάτια!!!!!!!!χαχαχα….

Βάλαμε λοιπον την ταινία…αφού είχαμ βάλει στο τραπέζι τοστάκια…..ποπ-κορν….νερά για να μην σηκωνόμαστε….χαρτοπετσέτες..μωρομάντηλα…και πατήσαμε το play…το πρώτο τους θρίλερ λοιπόν……ο Κωνσταντίνος ετών 8…η Βιολέτα …5…Βαγγελίνος και Δέσποινα…ετών 3!!!!!!και εγώ….!!!!!

Άρχισε λοιπόν και αυτά φώναζαν με ενθουσιασμό…..και εγώ να σκέφτομαι….»μπας και δουν καμιά σκηνή περίεργη στον ύπνο τους????»…

Ήταν τόσο χαρούμενα που θα το έβλεπαν…με παρακαλούσαν η αλήθεια είναι όλο τον χειμώνα…αλλά εγώ ανένδοτη!!!!Τελικά όμως…όλα μια ιδέα είναι…

Το αποτέλεσμα είναι ότι ότι όντως η ταινία είναι θρίλερ!!!!!!Το πρώτο τους λοιπόν και απο «απώλειες»…δεν είχαμε καμία…..οι ξαδέλφες τους δεν έφυγαν να πάνε πάνω σπίτι τους τρομαγμένες….ο Βαγγελίνος παρακολουθούσε με μανία….η Δέσποινα δίπλα του!!!!

Σαν ταινία είναι ωραία….έχει αγωνία….πολύ αγωνία…τρομακτική μουσική..αυτή που αρμόζει σε θρίλερ….και μπορώ να πω ότι ναι…είναι και τρομακτικό…πραγματικά Τερατόσπιτο!!!!!!

Περίμενα να ακούσω τσιρίδες;…φωνές…ίσως και κλάματα….αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη…μονο μια φορά τσίριξαν όταν είδαν απλά…εναν σκελετό…η σκηνή δεν ήταν τόσο τρομακτική μπορώ να πώ….μια μόνο τσιρίδα….!!!Πολύ καλά για αρχή…βέβαια είδαμε παιδική τρομακτική ταινία…δεν ήταν ο Φρέντυ Κρούγκερ!!!!!Μπρρρρρρρ…….

Προς το τέλος της ταινίας τα μεγάλα ανακάλυψαν και τον ένοχο…με φωνές και «ναι!!!!!!η γυναίκα είναι!!!!!!»…πωπω…άλλος ενθουσιασμός εκεί…..

Τρώγανε το ποπ-κορν με τα μάτια κολλήμενα στην τηλεόραση….χωρίς να σταματάνε τα χέρια να παίρνουν ποπ-κορν και αφήνωντας εμένα τα τοστάκια…..αλλά το ευχαριστήθηκαν….

Το βράδυ που τους έβαζα για ύπνο ο μόνος φόβος μου και ανησυχία ήταν αν θα ξυπνούσαν στην μέση της νύχτας με φωνές…τρομαγμένα ίσως απο την ταινία…αλλά τελικά ήταν πολύ ήσυχο το βράδυ…και τελικά …για μία ακόμη φορά…η μανούλα απο το άγχος της δεν κοιμήθηκε…τα παιδιά μια χαρά ήταν!!!!!!

Καλοκαιρινό σινεμά μπορεί να μην είδαμε…την αίσθηση του θερινού μπορεί να μην τους την πρόσφερα….αλλά το ύφος τους πριν πέσουν για ύπνο….δεν την αναπληρώνει κανένα Θερινό Σινεμά…Αυτό απόλαυσα εγώ….

Καλό Μήνα σε όλους μας…..Δροσερό και Γεμάτο μπανια!!!!

Η επόμενη ανάρτηση θα είναι η τελαυταία…είχα σκοπό να γράψω κα΄τι άλλο…αλλά την αφήνω για όταν επιστρέψω…γιατί μιας και λείπουν όλοι…δεν θα διαβαστεί…και θα ήταν κρίμα!!!

Καλό μήνα σε όλους μας….

…………………..Αφροδίτη………….

About afroditi22

Μαμά...full time....!!!!!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε