Ραφαέλο..Απλά!!


Πριν από ένα περίπου χρόνο συνέβη κάτι τόσο γλυκό στην ζωή μας…Μια ένωση που απλά ήταν να γίνει..Έπρεπε να γίνει.

Την Αλεξάνδρα την γνώρισα μέσω μια μικρής ομάδας στο Ιντερνετ σε ένα forum που μαμάδες to be έγραφαν για τον ερχομό του νέου μέλους της  οικογένειας τους.

Εγώ ήμουν τότε λίγο αρνητική σε όλο αυτό το μπαίνω-γράφω σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω ,Το διάστημα αυτό όμως τότε ήταν για να γίνει…για να αποφασίσω τελικά να γράφω και εγώ τότε…να γίνω μέλος σε αυτήν την ομάδα και τελικά μετά την γέννηση των παιδιών μας να γίνουμε όλες πολύ καλές φίλες..και δεν ήμασταν και λίγες ζωή να έχουμε…περίπου 20!!!!!

Στο διάστημα που έγραφα τότε στο forum εκείνο η εγκυμοσύνη μου δεν ήταν καθόλου καλή…έπρεπε να μείνω στο κρεβάτι περίπου 6 μήνες….και έναν Κωνσταντίνο στα 4 περίπου…και μόνοι μας τα πρωινά…Ευτυχώς η βοήθεια της μαμάς μου ήταν σωτήρια λέμβος.

Όμως επαφή με τον έξω κόσμο δεν έιχα και έτσι αυτή η μικρή ομάδα μπορώ να πω με έκανε να επικοινωνήσω με άλλους..Να έχω μια διεξόδο ας το πούμε αν και τα πιο πολλά θέματα που συζητούσαμε ήταν για τα παιδιά!!Αυτό συνλεβαινε για περίπου 9 μήνες..Η μια χαιρόταν για την γέννα της άλλης., είψε αγωνία η μία για την άλλη.Και τελικά αφού γεννήσαν όλες μας μετά αποφασίσαμε ότι ήρθε η στιγμή να κάνουμε την δική μας ομάδα…ένα μικρό γκρουπάκι και το Facebook ήταν το πιο κατάλληλο για αυτό που θέλαμε εμείς.

Τα παιδιά μας γεννήθηκαν , μπουσούλησαν , περπάτησαν , μίλησαν , πήγαν σταθμό και εμείς εκεί..παρεάκι…και οι 20.

Όμως με την Αλεξ κάτι υπήρχε που μας έδενε.

Κοινά ενδιαφέροντα , χιούμορ , γενικά μια ίδια αντιμετώπιση ζωής και λογικής μπορώ να πω. Ήταν περίεργο για εμένα να βρώ ένα φίλο που να μοιάζει τόσο πολύ σε εμένα…εντάξη…αν όχι το 100%…στο 85 όμως…!!!!

Και πάλι μου φαινόταν πολύ περίεργο και ομολογώ ότι μου άρεσε…Πόσο σπάνιο είναι να βρείς κάποιον που να έχετε την ‘ιδια γραμμή πλέυσης αλλά και πόσο τυχερό..Έτσι αισθανόμουν τότε…έτσι αισθάνομαι και τώρα…Τυχερή!

 

Στην πορεία της φιλίας μας η Άλεξ ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το δεύτερο της μωρό…..Ακόμα θυμάμαι το βίντεο που μας είχε βάλει στην ομάδα τότε να μας αναγγείλει αυτό το γεγονός….

Η  Άλεξ έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς…αναίρεσε κάθε εμπόδιο και περίμενε τη στιγμή που θα γεννούσε το αγόρι της…Γιατί πρέπει να πω ότι ήξερα από τότε , διαίσθητικα  θα πω , ότι θα είναι και αυτό αγόρι όπως τον πρώτο της.

Έζησα μαζί της την αγωνία της όλης εγκυμοσύνης της , τους φόβους , το περίεργο το να έχεις δεύτερο παιδί με ήδη ένα πρώτο παιδί και δή μωρό ακόμα. Πέρασε μια δύσκολη εγκυμοσύνη και ακόμα πιο δύσκολη γέννα…αλλά ο Ραφαήλ μας αντάμειψε…και εκείνη και τον μπαμπά αλλά και όλους εμάς που τον περιμέναμε….Γιατί τον περίμενα και εγώ με τόση μεγάλη χαρά.

Και στις  21Νοεμβρίου…νωρίς το πρωί γιατί βιαζόταν κιόλας…ήρθε στον κόσμο τούτο….Όμορφος , ροδαλός , και μάθαμε από πολύ νωρίς ότι είναι και τόσο γενναίος…τόσο δυνατός.!

Αυτό το μικρό μωρουλάκι ήρθε στον κόσμο για πολλούς λόγους…το ξέρω…το  ένιωθα τότε και το νιώθω και τώρα…Ακόμα δεν το έχω προσδιορίσει τι θα είναι αυτό αλλά θα το δείξει η πορία…το ξέρω.

Η πρώτη απόδειξη είναι ότι μας «έδεσε» κατά κάποιον τρόπο με την Άλεξ….στην ουσία μας ένωσε όλους..και τις δύο οικογένειες…Πόσο σπουδαίο αυτό είναι για να το καταφέρει ένα μικρό μωρουλάκι?…..Και μας ένωσε με ένανδεσμό που θα είναι για πάντα..δυνατός και τόσο ιερός.

Βαφτίσαμε τον Ραφαήλ , Ραφαέλο για εμάς , στις 23 Σεπτέμβρίου πέρισυ….

Image

 

Ήταν τόση μεγάλη η συγκίνηση που νιώσαμε εκείνη την μέρα….τόσο γεμάτη από αγάπη , από τόσα συναισθήματα…που γέμισε την Εκκλησία εκείνη την μέρα…Η συγκίνηση που νιώθαμε οι δύο Οικογένεεις ήταν τόσο φανερή , τόσο έντονη που την ένιωσαν όλοι οι καλεσμένοι. Που ήταν αυτοί που θα χαιρόντουσαν με όλο αυτό…που θα αισθανόντουσαν την δική μας χαρά και συγκίνηση…..Και το πετύχαμε τελικά…Και αυτό ήταν που θέλαμε…Να νιώσουν όλοι αυτή την χαρά που είχαμε εμείς…και οι δύο Οικογένειςς για εκείνη την μέρα…Για εκείνο το νέο δεσμό που άρχιζε…Για αυτόν τον νέο Κύκλο στην ζωή μας…..Που πρωτοστάτησε ο Ραφαέλο μας…Εκείνος το πέτυχε…Με τον δικό του τρόπο

Image

 

Έιναι ένα μικρό αγόρι πλέον…

Κοντεύει στα δύο…Και είναι ένα τόσο ….Αντράκι…

Γελαστός , χαδιάρης , αγαπησιάρης , Τρυφερός .

Image

 

Έιναι αντράκι…φαίνεται αυτό…μας το έδειξε από πολύ νωρίς….

Image

 

Είναι ένα μωρό που δεν χορταίνεις τις αγκαλιές του , το χαμόγελο του  και λιώνεις κάθε φορά πια που φωνάζει  πάντα όταν παίρνω τηλέφωνο..που είναι καθημερινό αυτό..»Νονά»…και  απλά λιώνεις….και θες να μπουκάρεις από το καλώδιο του τηλεφώνου και να αρχίσεις τις αγκαλιές και τα φιλιά μαζί του…

Ξέρω ότι νιώθει αυτή την αγάπη που του έχουμε  όλοι μας…Το βλέπω στα μάτια του , στις αγκαλιές του , στο πόσο σφιχτά με παίρνει αγκαλιά  όταν του το ζητάω και το κάνει με τόση χαρά….Το νιώθει…και το αισθάνομαι και εγώ!

Και πλέον εγώ με την Άλεξ είμαστε και επίσημα ενωμένες σε ένα δεσμό τόσο ιερό , που δεν σπάει…που  απλά μας δυναμώνει καθημερινά…

Ο Ραφαήλ συμπλήρωσε την δική του Οικογένεια με τον ερχομό του και άνοιξε έναν νέο κύκλο ανάμεσα  στις δύο αυτές Οικογένειες…..Και το έκανε μόνος του…Και για αυτόν τον αγαπώ ακόμα πιο πολύ…..

Σε λίγο καιρό πλησιάζουν τα γενέθλια του…Και εδώ και μέρες με τον μικρό του Νονό , τον Κωνσταντίνο κατεβάζουμε ιδέες για το δώρο του….Κοντά είμαστε…θα το βρούμε…Κάτι απλό για τα γενέθλεια του…Γιατί τα άλλα τα σημαντικά τα έχει από εμάς….

 

Ραφαέλο μου…Σε αγαπάμε πολύ…..Μην το ξεχνάς ποτέ

………………………Αφροδίτη………

Advertisements

About afroditi22

Μαμά...full time....!!!!!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ραφαέλο..Απλά!!

  1. Ο/Η katerina KaPa λέει:

    Τι ωραία να γεννιούνται έτσι παράξενα κάποιες δυνατές φιλίες.Κάποτε δεν θα το διανοούμασταν …φιλία από το internet, μα τώρα αν έχεις εμπιστοσύνη και αφεθείς μπορείς να ζήσεις υπέροχα συναισθήματα. Κοριτσάκι να είστε πάντα τόσο κοντά.Τόσο χαρούμενες και κολητές κι ο Ραφαέλος πάντα τόσο ευτυχισμένος με τη μαμά και τη νονά..Να σας ζήσεις γλυκιά μου! Καλημέρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s