Ένα Χαμόγελο Ολόκληρο!!!


Ήθελα πολύ καιρό να γράψω  κάτι για τον μικρό μου….

Κάθε φορά που το ήθελα όμως προσπαθούσα να βρω τι να πρώτο γράψω για αυτό το αγόρι!

Είναι τόσα πολλά που λέει , που μας κάνει και μένουμε άναυδοι.

Από τον τρόπο που σκέφτεται , που μιλάει , που παίζει που συζητάει μαζί σου.!

Παρόλο που έχουν μόνο 4 χρόνια διαφορά με τον Κωνσταντίνο  είναι σαν να μεγαλώνω άλλη «φουρνιά» παιδιού.

Ο Κωνσταντίνος είναι από την φύση του ένα πολύ ώριμο παιδί , πάντα φαινόταν μεγαλύτερος σε σχέση με την ηλικία του.Θυμάμαι ότι στους υπέρηχους που κάναμε όταν ήμουν έγκυος σε εκείνον ο γιατρός μου μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι φαινόταν πιο μεγάλος από την «ηλικία « του…και τελικά είχε δίκιο.

Ο Κωνσταντίνος είναι πολύ τρυφερό παιδί με παραπάνω ευαισθησίες από όσο πρέπει. Που προσπαθεί να τις καλύψει κιόλας…η άμυνα του είναι αυτή.!Δύσκολη περίπτωση…

Ο Βαγγελίνος όμως….

Εδώ μιλάμε για ένα παιδί που είναι πολύ παιδί…3,5 χρόνων που προσπαθεί να φερθεί σαν τον αδελφό του σε πολλά για να μην πω σε όλα!

Από πολύ νωρίς , εκεί γύρω στον χρόνο  προσπαθούσε να κάνει πράγματα μόνος του…Από το φαγητό του μέχρι και να χρησιμοποιεί τουαλέτα από τόσο νωρίς….και πραγματικά το κατάφερε..

Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε εκείνον είναι ότι κάνει όλο τον κόσμο να θέλει να γελάει….του αρέσει αυτό…Να βλέπει τους άλλους να γελάνε και αν δει κάποιον θλιμμένο , κατσούφη εκείνος απλά , θα βάλει τα γυαλιά  ηλίου μου , θα πάρει μια αστεία  πόζα και….αυτό ήταν!!!!

Image

                                                                                               Image

 

 

Το «θύμα» του Βαγγελίνου «έπεσε»…..

Είναι ένα πολύ τρυφερό παιδί….

                                                               Image

Του αρέσουν οι αγκαλιές , τα φιλιά , να εκφράζεται με λόγια τόσο τρυφερά που σκέφτεσαι αμέσως…»μα πώς μπορεί να τα σκεφτεί όλα αυτά»?……

                                                                    Image

 

                                                                      Image

 

                                                                      Image

«Μαμά…είσια η πιο όμορφη  του κόμου»……τι άλλο να θες…..

Είναι ένα παιδί που από πολύ νωρίς προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να επιλύσει τις όποιες διαφορές του παρουσιάζονταν…αν αυτό δεν είναι ταλέντο…τότε τι είναι?

Σε μια κατάστα ση κρίσης είτε με τον αδελφό του  είτε με τις ξαδέλφες του είτε με φίλους , είτε με εμένα , εκείνος απλώνει τα χέρια και αρχίζει τις διαπραγματεύσεις μαζί τους…

Εκείνοι βέβαια απλά μένουν με ανοιχτό το στόμα γιατί προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί αυτός ο μικρός τύπος δεν φωνάζει σαν εκείνα?

Από ποιόν πλανήτη έρχεται?

Την πρώτη φορά που τον είδα να το κάνει είχα μείνει ακίνητη γιατί φαντάστηκα ότι ίσως κάτι τυχαίο…μετά όμως κατάλαβα ότι απλά ήταν ένα χαρακτηριστικό του…..

Έχει ένα πολύτιμο « όπλο» στα χέρια του που αν το χρησιμοποιήσει σωστά, μόνο κακό δεν θα του βγει.

Ο Μικρός αυτός τύπος  βέβαια έχει και τις δικές του άσχημες στιγμές …όταν κάτι τον ενοχλεί ή απλά όταν κάποιος τον ενοχλεί συνεχώς παρόλες τις δικές του προσπάθειες να του εξηγήσει , τότε αρχίζει τα κλάματα , φωνές γιατί δεν ξέρει τι άλλο να κάνει και καταλήγει να …βρίζει τελικά τον άλλον….

Image

Ναι!!Το κάνει και αυτό και δυστυχώς το κάνει την ώρα που πρέπει!!!!Όταν έχει νεύρα σε ένα παιχνίδι μπορεί να πει μονολογώντας …»μα τι κάνω  ο @#@#@#@»..!!!!!!!

Στις αρχές που τον είχα ακούσει μου βγήκε το επαγγελματικό μου και απλά δεν είπα τίποτα!!!!Το άφησα ασχολίαστο σκεπτόμενη ότι όταν σε κάτι δεν δίνεις έμφαση απλά αυτό παύει να γίνεται…

Αμ δε!!

Αυτό είναι για παιδιά παιδιά!!!!

Κάτι τέτοιοι δεν ισχύει στον Βαγγελίνο…..Ξέρει πότε θα το κάνει και γιατί θα το κάνει!!!!Από την μια είναι εξοργιστικό να ακούς ένα 3χρονο να πετάει κάτι τέτοιες κουβέντες…από την άλλη είναι τόσο αστείο σε αυτόν…Η μουρίτσα του είναι αγγελική και λέγοντας αυτές τις κουβέντες απλά νομίζεις ότι έχεις ένα άλλο παιδί μπροστά σου….

Βέβαια πλέον με τον καιρό αυτό έχει σταματήσει γιατί του έχω εξηγήσει  ότι είναι κάτι που δεν λέμε ,δεν είναι ευγενικό κτλ..κτλ…και όντως το προσπαθεί.Σε στιγμές που κάποιος τον εκνευρίζει δείχνει ότι πάει να το κάνει και σταματάει…βέβαια με τον Βαγγελίνο είμαι σίγουρη ότι εκείνος απλά το κάνει από μέσα του!!!!!!

Είναι όμως ένα παιδί που είναι πολύ της αγάπης , πολύ το να θέλει να σε προστατέψει , πολύ στο να προσπαθήσει να μην σε εκνευρίσει σε κάτι που ξέρει ότι δεν είναι σωστό!!

Και αυτό που με κάνει περήφανη για εκείνον είναι γιατί το προσπαθεί….πολύ.

                                                                   Image

 

Προσπαθεί πολύ σε όλα ,με τον αδελφό του , με φίλους του με εμάς!

Κάποιες στιγμές όταν σκέφτομαι και τα δύο μου αγόρια και φτάνω με την σκέψη σε εκείνον δεν θέλω να τον σκέφτομαι ότι είναι ένα παιδί που και εκείνος συμπεριφέρεται πιο ώριμα σε σχέση με την ηλικία του…

Τα παιδιά που είναι ε μια τέτοια κατάσταση δεν χαίρονται αυτά που πρέπει με την ξενοιασιά που τους αρμόζει…Χάνουν πολλά από την παιδικότητα τους.!

Ο Βαγγελίνος όμως ευτυχώς παρόλο που φαίνεται ώριμος σε πολλά ,σε ακόμα περισσότερα δείχνει ότι είναι ακόμα μικρουλάκι!

Στο όταν απλά έρχεται αγκαλιά για να κοιμηθεί το βράδυ , στο ότι κλαίει τα πρωινά που ξυπνάει πλέον και δεν με βλέπει δίπλα του…Που αν τελικά με προλάβει λίγο πριν φύγω κλαίει τόσο σπαρακτικά γιατί απλά…θέλει την μαμά!

Αλλά αμέσως λέει…»μανούλα…απλά θέλω να σε αγκαλιάσω και να σου πω Καλή Δουλεία»…και φεύγεις με μια ψυχή σφιγμένη γιατί ξέρεις ότι αυτό το μικρουλάκι θα προσπαθήσει μόνος του να καταλάβει γιατί η μαμά πρέπει να πάει στην δουλειά…Και αμέσως η περηφάνια μου για εκείνον καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος την καρδιάς.

Προχθές σε μια μικρή ομάδα με παιδιά που είχα κατέληξα για μια ακόμη φορά ότι τελικά τα παιδιά μας είναι τόσο ώριμα ,τόσο πολύ μέσα σε όλο αυτό που ζούμε , τόσο γνώριμα με συναισθήματα που εγώ στην ηλικία τους δεν είχα έρθει αντιμέτωπη…..

Σε γενικές γραμμές το έχω αποδεχτεί αυτό ,τα παιδιά μος σήμερα είναι παραπάνω ώριμα από όσο πρέπει…αρκεί όμως να μην χάσουν την παιδικότητα τους…και εκεί θα φανεί ο δικός μας ρόλος….

Ο Βαγγελίνος μου το δείχνει καθημερινά αυτό…το προσπαθεί….

Έρχεται να διαπραγματευτεί το γεγονός ότι δεν θέλει να κοιμηθεί…»μαμά…άκου…να το συζητίσουμε…απλά θα κάτσω να παίξω…φασαρία δεν θα κάνω…δεν θα ενοχλήσω τον Κωνσταντίνο που διαβάζει»….Και μετά απλά παίρνει τον Γουίνι του και πάει να τον ταΐσει…

 

Καλό Τριήμερο σε όλους μας…

Να μην ξεχάσουμε να γίνουμε παιδιά για χάρη τους.

…………………………………….Αφροδίτη………………………

Advertisements

About afroditi22

Μαμά...full time....!!!!!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Ένα Χαμόγελο Ολόκληρο!!!

  1. Ο/Η magdalini27 λέει:

    ti omorfa logia Faih mou, poly sygkinhthika!!!na mas zhsoun ta paidakia mas!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s