Ένας Χρόνος , Ένας Κύκλος!!


Πέρασαν και αυτά τα Χριστούγεννα και φέτος ήταν από τα πιο ανάλαφρα , τα πιο ευχάριστα , τα πιο χαρούμενα αν και δεν μπορώ να πω ότι κάναμε πολλά πράγματα!

Το σημαντικό ήταν ότι ήμασταν και φέτος όλοι μαζί και το πιο σημαντικό…ήμασταν με χαμόγελα!

Λίγο πριν φύγει αυτός ο χρόνος , ένα βράδυ πριν , περιμένοντας να έρθει το 2014 και με μεγάλες προσδοκίες!

Αυτές τις μέρες κάναμε πράγματα όλοι μαζί.

Κάναμε τα ψώνια για τα αγαπημένους μας , τους αφιερώσαμε χρόνο , καθίσαμε στο σπίτικαι το απολαύσαμε στολισμένο και το σημαντικό ήταν ότι ήμασταν όλοι μαζί…οι τέσσερις μας!

Η Αθήνα στολισμένη είναι πανέμορφη και ο Πειραιάς , η πόλη που μεγάλωσα μετά από        πολύ καιρό φάνταζε πανέμορφος και άφηνε ένα σήμα σε όλους μας….Μπορεί να πέρασε άσχημα αυτά τα χρόνια , μια τετραετία που κόντεψε να αφανιστεί αλλά τελικά τα κατάφερε…επέζησε και αυτό φάνηκε αυτές τις μέρες!!

Πήγαμε μια μικρή βόλτα λοιπόν μαζί με τα ξαδέλφια τους να δούμε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ομολογώ ότι ήταν πολύ όμορφο!!

Image

Image

Τα φώτα μόνο που βλέπαμε , λαμπιόνια και Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια σου έφτιαχνε την διάθεση αμέσως!

Τα παιδιά ήθελαν πολύ να δοκιμάσουν φέτος να κάνουν πατινάζ!

Image

Λογικό να θέλουν αφού από τον περασμένο χρόνο τους λέγαμε για του χρόνου ότι θα μπορούσαν!!!

Τα παιδιά ποτέ δεν ξεχνάνε!!!

Τελικά το δοκίμασαν και τα κατάφεραν…..Παρόλο που μπορεί να πήγαιναν γύρω-γύρω πιάνοντας το φράχτη…εκείνα το ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ που το ύφος τους ήταν η ανταμοιβή μας!!

Image

Image

 

Μετά από αυτό τι άλλο θα ήθελαν τα παιδιά από ένα απολαυστικό burger σε ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά με burgers στον Πειραιά!!

Απόλαυση για τα παιδιά , αναμνήσεις νεανικών μου δικών μου χρόνων…Βόλτες με φίλους μου για ένα αναψυκτικό και ένα burger και μετά σπίτι.

Και μετά απότομα μου ήρθε η εικόνα του Κωνσταντίνου ότι σε λίγο καιρό θα το κάνει και ο ίδιος αυτό…Πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια….

Προχθές πήγαμε μια βόλτα στην αγορά με τα Χριστουγεννιάτικα για να αγοράσουμε ο καθένας το δικό του Χριστουγεννιάτικο Στολίδι!

Έχουμε μια παράδοση τα τελευταία χρόνια….Απο τότε που γεννήθηκε ο Βαγγελίνος το κάνουμε και καθιερώθηκε!

Κάθε χρόνο λοιπόν πάμε όλοι μαζί , οι τέσσερις μας μια βόλτα σε Χριστουγεννιάτικες Αγορές….Μας αρέσει να βλέπουμε στολισμένα Δέντρα , στολίδια  μπάλες , Άγιους Βασίληδες ,και ότι άλλο μπορεί να γεμίσει το μάτι μας και να ευχαριστηθεί η καρδιά μας , !

Μπαίνοντας λοιπόν σε ένα από αυτά τα μαγαζιά , στο πιο αστραφτερό , διαλέγει ο καθένας ένα μικρό στολίδι , από μια μπάλα , ας είναι και παράταιρη , μέχρι και πιο πολλά λαμπάκια για το δέντρο!!!Ότι θέλει ο καθένας μας , αρκεί να το έχει διαλέξει μόνος του  και μετά το βάζουμε στο δέντρο μας!

Με αυτό τον τρόπο μας θυμίζει την επόμενη χρονιά που θα το βάλουμε στο δέντρο…την προηγούμενη!!!

Είναι κάτι που μας αρέσει και το έχουμε καθιερώσει…..όταν πια τα αγόρια μου θα έχουμε μεγαλώσει θα δώσουμε στον καθένα το δικό του στολίδι που διάλεγε όσα χρόνια ήταν μαζί μας στο σπίτι!

Φέτος λοιπόν διαλέξαμε αυτά….

Image

 

Image

Image

 

Image

Και έτσι φτάσαμε κιόλας στο προ-τελευταίο βράδυ του 2013……

Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για εμάς!

Ήρθαμε αντιμέτωποι με αυτά που δεν ξέραμε ότι είχαμε τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε.

Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις , ευτυχώς όμως όχι ανεπανόρθωτης ζημιάς.

Αρκετές δύσκολες όμως για να δούμε εμείς , και οι τέσσερις τα όρια μας , τις αντοχές μας!

Και πραγματικά τα καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα και πλέον είμαι σίγουρη ότι οι βάσεις μας είναι πολύ γερές.

Πάντα ήμουν της θεωρίας ότι όταν μια Οικογένεια πατάει γερά , τότε οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να διαλυθούν!

Και ο περσινός Χειμώνας ήρθε να μου το θυμίσει αυτό….ένα χαστούκι για να επαναπροσδιορίσουμε τις βάσεις μας ,τα όρια μας και τους εαυτούς μας!

Όμως βγήκαμε νικητές από όλο αυτό.

Και είμαι περήφανη που το καταφέραμε όχι μόνο για αυτόν τον λόγο αλλά για το ότι σε όλα ήμασταν όλοι αμζί!Αντιμετωπίσαμε τα πάντα και οι τέσσερις μας , ενωμένοι.

Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις εκνευρισμού , θλίψης , απογοήτευσης και εμείς αλλά και τα παιδιά.

Τα παιδιά βλέποντας εμάς  , βλέποντας τις αντιδράσεις μας , τα αισθήματα μας ένιωθαν και εκείνα αυτό που νιώθαμε και εμείς ενιοτε…Θλίψη , θυμό , εκνευρισμό , απογοήτευση!!

Τα παιδιά μας είναι ο δικός μας καθρέπτης  και αυτά που νιώθουμε εμείς , όσο και αν προσπαθούμε να το κρύψουμε εκείνα όχι απλά θα το καταλάβουν…αλλά θα το νιώσουν!!

Και έτσι έγινε και σε εμάς…

Τα περάσαμε όλα λοιπόν μαζί….Πόσο δύσκολο είναι να νιώθεις θλίψη  , να προσπαθείς να το κρύψεις από εκείνα αλλά τελικά να καταλαβαίνεις ότι και εκείνα τελικά….νιώθουν το ίδιο!!

Όμως τα καταφέραμε!

Η Οικογένεια είναι ένας Κύκλος….πρέπει να κρατιέσαι γερά σε ότι προσπαθεί να γκρεμίσει αυτόν τον κύκλο…να βάζεις όλες σου τις δυνάμεις να μη αφήσεις τίποτα να τον διαλύσει!

Μπορεί να υπάρξουν κάποια ραγίσματα , κάποια σημάδια ότι μπορεί να σπάσει αυτός ο Κύκλος αλλά το θέμα είναι να κρατηθεί απόρθητος!

Εμείς θα τον κρατήσουμε κλειστό , και θα το κάνουμε γιατί οι βάσεις μας είναι γερές και απλά τα ραγίσματα αυτά τελικά μας κάνουν πιο δυνατούς.!

Μας δείχνουν πόσο προσπαθεί ο ένας για τον άλλον , πόσο νοιάζεται ο ένας για τον άλλον και όταν παλεύουν όλοι μαζί το αποτέλεσμα τους ανταμείβει!

Τα ραγίσματα πέρσι υπήρξαν αλλά εμείς φανήκαμε πιο δυνατοί…

Και το αποτέλεσμα?

Αποχαιρετάμε αυτόν τον χρόνο  πιο δυνατοί , πιο ενωμένοι , πιο χαρούμενοι γιατί ξέρουμε ότι και αυτόν τον χρόνο ότι θα έρθει θα είμαστε εκεί να το αντιμετωπίσουμε…Αρκεί να είμαστε και οι τέσσερις μας!

Ήταν ένας δύσκολος χρόνος που θέλω να θυμάμαι…δεν θα το ξεχάσω γιατί μας ένωσε ακόμα πιο πολύ , μάθαμε ο ένας τον άλλον , αγάπησε ο ένας τον άλλον και ο καθένας τον εαυτό του.

Κλείνει ένας δύσκολος χρόνος αλλά το σημαντικό για εμένα είναι τον αποχαιρετάμε με ένα τεράστιο χαμόγελο  και οι τέσσερις μαζί ,σε έναν κύκλο χωρίς ραγίσματα!!!!!

Καλή Χρονιά σε όλους….Κάθε Χρόνια μας δίνει κάτι το θετικό , αρκεί να το βλέπουμε!!

Καλή Χρόνια σε όλους μας!!!

Καλή Χρονιά μικρά μου Αγόρια…Μεγαλώσατε έναν ακόμα χρόνο!

 

…………………………..Αφροδίτη…………………….

 

 

About afroditi22

Μαμά...full time....!!!!!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε