Κάτι αλλάζει!!!!


Αυτός ο Μήνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές…

Υποδεχτήκαμε τον νέο χρόνο με τυμπανοκρουσίες , με γέλια και πολλά μπαλόνια να πετάμε μέσα στην νύχτα για να τα δουν οι πρωινοί της επόμενης μέρας που θα ξυπνούσαν , με το να σβήσουμε την τούρτα του Κωνσταντίνου μας , σβήσαμε τα 8 κεράκια του και γενικά κάναμε τα πάντα για να ξεκινήσουμε αισιόδοξα και με τόλμη!

Όμως υπολογίζαμε χωρίς τους εξωγενείς παράγοντες…..

Απ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά ήταν άρρωστα με γαστρεντερίτιδα…Πόνος στην κοιλιά τους , στο στομάχι…λίγο πυρετό….Λίγο γκρίνια  λίγα νεύρα και εμείς , εγώ και ο μπαμπάς τους εκεί να τους φτιάχνουμε την διάθεση έτσι ώστε να προσπαθούμε να ηρεμήσουμε την κατάσταση για να μην την φτάσουμε σε σημεία που θα χάναμε και εμείς την δική μας υπομονή!

Και το παλέψαμε…πολύ και το πετυχαίναμε….αν όχι πάντα τις πιο πολλές φορές!

Και εκεί που λέγαμε «πάει…αυτό ήταν …πέρασε και αυτό»…ερχόταν κάτι άλλο..

Μετά τα παιδιά και αφού πέρασε η ίωση που είχαν…πέσαμε εμείς.

Ευτυχώς όχι και οι δύο μαζί , πρώτα εγώ…μετά ο μπαμπάς μας!

Και εκεί όμως , το προσπαθήσαμε ακόμα για να μην έχουμε εντάσεις…για να μην μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε περίεργα για το πώς ξεκίνησε αυτή η χρονιά!

Το παλέψαμε και πάλι και τα καταφέραμε….και πήραμε ανάσα και μετά απο ένα μεγάλο «Ουφ»….συνεχίσαμε….

Αλλά και πάλι κάτι βγήκε….

Άρχισαν οι ζημιές στο σπίτι με διάφορα αντικείμενα.

Πρώτα χάλασε η ηλεκτρική σκούπα…που σε ένα σπίτι με παιδιά αυτό σημαίνει πιάνω το κεφάλι μου και με τα δύο χέρια και αρχίζω τα «Οιμέ»!!!!!!….Παίρνω ανάσα και πάλι και επειδή τα οικονομικά δεν ήταν δυνατά για να την πάρουμε άμεσα , σκέφτηκα την λύση να χρησιμοποιήσω το σκουπάκι που έχω…έτσι για να ξορκίσω το κακό , πάντα με το χαμόγελο!

Μετά από λίγες μέρες και ενώ σκούπιζα με το σκουπάκι…προσπαθώντας να μην σκέφτομαι το γεγονός ότι είμαι από πάνω από ένα σκουπιδάκι επίί ένα λεπτό στην κυριολεξία για να το ρουφήξει αυτό το σκουπάκι το οποίο το είχα κάνει…θαυματουργό….Χαλάει και αυτό!!!

…….Κρατιέμαι και για να μην βάλω τα κλάματα…..Χαμογελάω…..και βρίσκω πατέντα για να συνεχίσω πάνω απο αυτό το σκουπιδάκι….Και τα καταφέρνω…Και σκέφτομαι ότι τελικά θέλει θέληση για να πετύχεις κάτι…ας είναι και ένα σκουπιδάκι…..όλα αυτά με όση υπομονή έχω…ακόμα!

Μετά απο λίγες μέρες , ο μικρός μου ο βήχας που είχε γινόταν καθημερινά όλο και πιο έντονος…..άρχιζα να ανησυχώ , να ακούω διάφορα απο τους γύρω-γύρω για άτυπες πνευμονίες , να σκέφτομαι Νοσοκομεία , και ότι άλλο μπορούσα για να κάνω τα πράγματα ακόμα πιο χειρότερα!

Και μπορώ να βγάλω το καπέλο στον εαυτό μου…γιατί τα ΚΑΤΑΦΕΡΑ!

Αγχώθηκα και άγχωσα και τον μπαμπά…που δεν θέλει πολύ ένας μπαμπάς για να αγχωθεί…ειδικά όταν η μαμά το κάνει αυτό!

Παρόλα αυτά όμως , για να συγκρατήσω τον εαυτό μου έδωσα διορία στον μικρό και στον βήχα του δύο μέρες για να είμαι εντελώς βέβαιη!

Και την ημέρα που είπα»…αυτό ήταν…το απόγευμα θα πάμε στον παιδίατρο»…ο βήχας έτσι όπως ήρθε…έφυγε!!!

Το χαμόγελο δειλά-δειλά εμφανιζόταν στο πρόσωπο μου και η ανακούφιση στα μάτια μου!

Image

Δεν περνάνε λίγες μέρες…..και ένα βράδυ που μου ζήτησαν τα παιδιά τοστ, πάω να τα φτιάξω και απλά…σκάει η τοστιέρα στα χέρια μου……Και μου μένει στο ένα χέρι η τοστιέρα και στο άλλο το καλώδιο…..και μια μυρωδιά καμένου στον αέρα!

Το χαμόγελο πλέον όσο και να προσπαθούσα…δεν έβγαινε…..!!!!

Άσε που ίσως φαινόταν και περίεργο στους άλλους, εμένα να χαμογελάω με μια μισή τοστιέρα στα χέρια…..

Και μέσα σε όλα αυτά , ένα βράδυ που βλέπαμε τηλεόραση , ο ηθοποιός απλά έμεινε στάσιμος…ούτε φωνή…ούτε ακρόαση που λένε!!!!

……Χάλασε το CONN-X…….!!!!!!

Και νομίζω ότι αυτό ήταν που με έφερε στα όρια μου…..

Εκείνη την στιγμή και τα παιδιά πλέον άρχισαν την γκρίνια που δεν μπορούσαν να δουν τα αγαπημένα τους παδικά προγράμματα!!!!!!

Και εγώ όσο και να προσπαθούσα να τους πω ότι δεν πειράζει….όλα θα φτιάξουν πάλι…δεν γινόταν….γιατί σκεφτόμουν την ηλεκτιρκή σκούπα…το σκουπάκι…..την τοστιέρα…τις ιώσεις…..και πάει λέγοντας….και πάει και το κουράγιο ….και πάει και το χαμόγελο!!!!!

Επι τρείς μέρες δεν έιχαμε ούτε τηλεόραση ούτε ίντερνετ , όυτε σκούπα…ούτε και σκουπάκι….

Παρόλα αυτά , και επειδή η γκρίνια συνεχιζόταν με τα παιδιά , τα νεύρα τα δικά μας ήταν στα όρια τους…με έναν Βαγγελίνο να θέλει να πάρει τηλέφωνο ο ίδιος στον ΟΤΕ για να τους πει δυο λογάκια παραπάνω για τα παιδικά που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει , με έναν Βαγγελίνο που ένα βράδυ ξύπνησε γιατί νόμιζε ότι άκουσε το τηλέφωνο να χτυπάει και φαντάστηκε ότι θα ήταν ο ΟΤΕ….Γενικά μια φρίκη.

Ευτυχώς…είχα ακόμα την καφετιέρα μου την οποία την πρόσεχα σαν τα μάτια μου!

Αυτές τις μέρες όμως, σκέφτηκα πόσα παραδείγματα έχουν πάρει εκείνα απο τη δική μας αντίδραση σε όλα αυτά.

Και πρέπει να ομολογίσω ότι νιώθω πολύ περήφανη για τους δυό μας!

Το χειριστήκαμε πολύ ψύχραιμα την όλη κατάσταση που επικρατεί εδώ και 20 μέρες περίπου….

Με την μιά ζημιά πίσω από την άλλη , με την δουλειά που είχαμε καθημερινά , με τις ιώσεις των παιδιών , με την δική μου ίωση που με ταλαιπώρησε επί 20 μέρες περίπου, με την προσαρμογή του Κωνσταντίνου στο σχολείο , καθώς και με την πρώτη επαφή του στην …..Πρπαίδεια!!!!!!

Ναι…είχαμε και αυτό!!!!!

Παρόλα αυτά όμως , πάντα το αποτέλεσμα μετράει!

Με την όλη στάση του μπαμπά μας…που με ξάφνιασε μπορώ να πω γιατί ήταν ο πρώτος για πρώτη φορά που με στγκράτησε για να μην πέσω πάνω αο το σκουπάκι μου και να αρ΄χισω να κλαίω ή απο πάνω απο το τηλέφωνο για να παρακάλαω να φτιάλξουν το ιντερνετ….Έκεινος έδειξε και στους τρείς μας ότι δεν έγινε και τίποτα…μπορούμε και χωρίς αυτά!!

Παίξαμε επιτραπέζια , πήγαμε βόλτες…ανοίξαμε το ραδιόφωνο και χορέψαμε , τραγουδήσαμε , διαβάσαμε τα βιβλία μας!

Μιλήσαμε όλοι μαζί , σχεδιάσαμε την εκδρομή που θα κάνουμε σε λίγες μέρες στην εξοχή!!

Και είδαμε ότι τελικά…δεν έγινε και κάτι τρομερό…..Αφού εμείς είμαστε καλά…τα υπόλοιπα αντικαθιστούνται….εμείς όμως…σίγουρα όχι!!

Και έτσι απλά συνεχίσαμε τη καθημερινότητα μας ευχάριστα και πιο διασκεδαστικά!!!

Και σε λίγες μέρες όλα πήραν τον δρόμο τους.!!

Πήραμε τα ηλεκτρικά που χάλασαν….ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ και φτιάχτηκαν όλα…μέσα -έξω και όλα γύρισααν στους ρυθμούς τους και πάλι!!!

Αυτό που κατάλαβα όμως και εγώ και τα παιδιά είναι το εξής…

Μας εκνευρίζουν όσα δίνουμε εμείς το δικαίωμα να μας εκνευρίσουν….όσο εμείς δίνουμε το περιθώριο σε εκείνα να μας χαλάσουν την διάθεση, τόσο χαλάει , τόσο αρνητικά τα βλέπουμε όλα!!!!

Το θέμα είναι να βλέπουμε και λίγο κάτι το θετικό σε όλα αυτά που βρίσκονται στον διάβα μας…..Σίγουρα η θετική πλευρά υπάρχει…ακόμα και η αστεία!!!!!

Αυτός ο μήνας μας έμαθε και κάτι….Μπορεί εμείς να υπολογίζουμε διάφορα…όμως υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που πιθανόν να αλλάξουν τα σχέδια μας…Εμείς όμως αν δεν επιτρέψουμε σε αυτό το κάτι να αλλάξει την δική μας διάθεση…τότε όλα θα συνεχίσουν έτσι όπως εμείς θέλουμε!!

Και αυτό κατάλαβαν και τα παιδιά….Αν δεν το επιτρέψουμε εμείς, η διάθεση και η θετική αντίληψη μας για την ζωή δεν θα αλλάξει!!

 

Και πάνω απο όλα…χαμόγελο!

Σε ότι και αν συμβεί, αυτό μπορεί να σώσει ακόμα και την πιο τραγική στιγμή!

Ο Κωνσταντίνος έχει ένα κολλήτο…τον Αντώνη!

Ο Αντώνης έχει μια μαμά που την λένε Χαρά η οποία πραγματικά είναι μέσα στην χαρά , μέσα στο χαμόγελο.Και όχι προσποιητά ή με προσπάθεια αλλά είναι αυτό που της βγαίνει απο μέσα της…..Και αυτό βοηθάει όχι μόνβο εκείνη και τα αγόρια της…αλλά και τους γύρω της…Η Χαρά περνάει άθελα της το δικό της μήνυμα και το πιο σημαντικό…την αιαιοδοξία της!!!

Αυτό είναι για μένα το πάν….

Χαμόγελο και συνεχίζουμε!!!!!

 

Καλώς σας βρήκαμε και πάλι!!!!!

 

…………………..Αφροδίτη………………..

 

 

 

 

 

Advertisements

About afroditi22

Μαμά...full time....!!!!!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s